Простий і доступний рецепт приготування соковитих котлеток, які готуються з консервів та манної крупи. Такі рибні котлети можна запропонувати до обідньої або вечірньої трапези.
Інгредієнти
Рибні консерви – 1 банку в маслі | |
Манна крупа – 1 склянка | |
Яйце – 2 штуки | |
Цибуля – 1 штука | |
Майонез – 2 ст. ложки | |
Сіль – за смаком | |
Мука – 4 ст. ложки | |
Масло рослинне – 40 мл |
Рецепт призначається всім любителям простих рибних страв. Основний інгредієнт у запропонованому рецепті – це рибні консерви. Можна взяти, наприклад, сардини, сайру. Важлива умова – рибні консерви повинні бути в маслі, без додавання томатної пасти. Другий основний продукт для рибних котлет – манна крупа. Впевнені, що така крупа знайдеться у кожної господині. Крім перерахованих інгредієнтів в рецепті використовується майонез, курячі яйця. Подробиці приготування рибних котлет з консервів з манної крупи описані нижче.
Покроковий рецепт
Відкриваємо баночку рибних консервів. Готуємо невелику миску.
У миску переправляємо рибні шматочки, але без масла. Тепер озброюємося звичайною столовою виделкою. Рибні шматочки розминаємо виделкою.
Відміряємо заявлена кількість манної крупи. Пересипаємо манку в миску до рибної маси. Перемішуємо інгредієнти.
Тепер очищаємо невелику цибулину. На обробній дошці дрібно шаткуємо очищений ріпчасту цибулю. Цибульну нарізку відправляємо в миску.
Залишилось до інгредієнтів в миску додати майонез (до речі, його можна замінити сметаною) і розбити пару яєць. Приправляємо інгредієнти сіллю за смаком. Всі введені інгредієнти добре перемішуємо і залишаємо на 20 хвилин. Цього часу достатньо, щоб манка набухла.
Належний час вийшло. На сковороду вливаємо олію. Добре прогріваємо. З отриманого рибного фаршу формуємо котлетки, які обвалюємо в борошні.
Котлети перекладаємо на сковороду для смаження. Підсмажуємо рибні котлети з двох боків до утворення легкої скоринки.
Апетитні рибні котлети з консервів та манної крупи готові! Подавати котлети можна як самостійне блюдо, використовувати для приготування бутербродів або запропонувати до столу з улюбленим гарніром. Приємного апетиту!