Паста з фаршем із ковбаски в томатному соусі. Виходить, аля макарони по-флотськи.
Інгредієнти
Ковбаса – 4 шт. | |
Цибуля порей – 1 шт. (добре промитого і порізаного з косою) | |
Шавлія – 1 ст. л. (свіжого шавлії, дрібно нарізаний ) | |
Часник – 2 зубчики часнику (дрібно нарізаного) | |
Ріпчаста цибуля – 1 / 2 середньої цибулини, дрібно нарізаного | |
Помідори – 800 г | |
Рігатоні – 1 пачка | |
Молоко – 1 стакан (не жирного) | |
Чебрець – 1/2 ч. л. (сушеного) | |
Червоний перець – 1/4 ч. л. | |
Вершкове масло – 1 ст. л. | |
Оливкова олія – 3 ст. л. | |
Цукор – 2 ч. л. | |
Сіль – за смаком | |
Мелений чорний перець – за смаком |
Паста рігатоні – це коротка паста, зроблена у вигляді товстеньких рифлених трубочок. Перш ніж братися за приготування пасти, слід попередити початківців кулінарів, що паста для італійців – це зовсім не гарнір, це перша страва, нарівні з супом. Причому паста – дійсно перше за значенням страву італійської кухні. Вершково-томатний соус до пасти – чудове доповнення.
Покроковий рецепт
Солону воду у великій каструлі довести до кипіння. Зварити макарони.
Ріпчасту цибулю і часник почистити, нарізати і відкласти в сторону.
Цибулю-порей (не забудьте гарненько промити) порізати і відкласти в сторону (краще окремо від цибулі та часнику).
Очистити ковбасу від шкірки.
У великій сковороді на середньому / сильному вогні обсмажити ковбасу поки вона не придбає приємний золотисто-коричневий колір. Під час смаження вона повинна розвалитися і виглядати як фарш (на фото видно).
М’ясо зі сковороди перекласти в миску. У сковороду налити 2 столові ложки оливкової олії, розігріти. Закинути на сковороду 1 столову ложку дрібно нарізаного свіжого шавлії, смажити протягом хвилини. Потім додати цибулю-порей і кайєнський (червоний) перець. Смажити протягом 2 — 3 хвилин. Далі, покласти м’ясну смажену ковбаску назад в сковороду. Коли цибуля-порей приготується, стане м’яким, вимкнути вогонь і накрити сковороду з ковбасної сумішшю кришкою.
Вершково-томатний соус
В іншій сковороді середнього розміру на середньому /сильному вогні розігріти 1 столову ложку оливкової олії. Обсмажити на олії чебрець, дрібно нарізаний часник і ріпчасту цибулю. Смажити 3-4 хвилини, поки цибуля не стане прозорим. Додати подрібнені помідори, зменшити вогонь і смажити близько 20 хвилин (накрийте каструлю кришкою, інакше соус буде красуватися на ваших стінах в горошок). Додати цукор і близько 1 чайної ложки солі (або за смаком), перемішати і готувати ще 2 хвилини. Тушкувати, поки помідори не перетворяться в однорідну масу. Додати 1 склянку молока і 1 столову ложку вершкового масла, перемішати. Залишити гаситися на повільному вогні до моменту закипання. Вершково-томатый соус готовий.
Готові Рігатоні (макарони) додати в сковороду з гарячою ковбасою. Макарони з ковбасою ретельно перемішати, додати трохи оливкової олії, якщо макарони виглядають сухими. Додати томатний соус для макаронів, що ми приготували в іншій сковороді. Подавати пасту у вершково-томатному соусі так або з тертим сиром пармезан.
Приємного апетиту!