Готується легко, виходить повноцінне смачне і красиве блюдо

Інгредієнти
| Рис – 100 грам сухого рису. У мене довгозерний пропарений рис Янтарьот Містраль | |
| Куряче філе – 400 грам | |
| Цибуля – 1 велика цибулина | |
| Часник – 1 зубчик | |
| Морква – 1 штука | |
| Болгарський перець – 1 штука | |
| Оливкова олія – Для смаження | |
| Соєвий соус – 2-3 столові ложки | |
| Куркума – 1 щіпка | |
| Сіль – За смаком | |
| Перець – За смаком |
Рис з овочами і куркою – одне з найулюбленіших страв у нашій родині. Готується легко і швидко, а виходить смачно і красиво. На приготування страви знадобиться близько години.
Покроковий рецепт

Варимо рис: засипаємо рис в каструлю, заливаємо водою у співвідношенні 1:2. Солимо. Коли закипить, зменшуємо вогонь і щільно закриваємо кришкою. Далі варимо на повільному вогні, поки рис не вбере в себе всю воду.

Поки рис вариться, ріжемо куряче філе кубиками по 1-2 див. Обсмажуємо хвилин 7-10 у сковороді на оливковій олії, додаємо куркуму, сіль і перець за смаком, потім викладаємо курку в миску.


Ріжемо кубиками цибулю, подрібнюємо часник, обсмажуємо на сковороді, поки цибуля не стане золотистим.


Потім додаємо порізану шайбочками моркву, обсмажуємо хвилин 5-10, кладемо до овочів шматочки болгарського перцю. Тушкуємо під кришкою 10-15 хвилин.


Викладаємо обсмажену курку до овочів додаємо рис і пару столових ложок соєвого соусу. У мене Кіккоман, він натуральний, і його надовго вистачає. Соєвий соус розкриває смак кожного елемента страви. Перемішуємо, накриваємо кришкою, даємо настоятися кілька хвилин, щоб інгредієнти “подружилися”.
Все, страва готова! Приємного апетиту!
