Першим ділом потрібно залити рис водою, щоб пішов зайвий крохмаль, який буде робити крупу занадто липкою. Воду краще міняти кілька разів, поки вона не стане прозорою.
Наступним кроком чистимо і ріжемо овочі. Моркву натираємо на крупній тертці, цибулю ріжемо кубиками, болгарський перець теж (я використовую заморожений), подрібнюємо зелень.
У сковороді або інший походящей посуді розігріваємо масло, я використовую топлене, можна взяти будь-яку. Обсмажуємо всі овочі до легкої золотистої скоринки і на цьому етапі висипаємо спеції.
Тепер викладаємо рис овочі, солимо, заливаємо все гарячою водою так, щоб вона злегка прикривала. Зменшуємо газ і залишаємо хвилин на 20, до готовності рису.
За 10 хвилин до закінчення приготування додаємо дрібно порубані часник і зелень, перемішуємо. Різотто з овочами можна подавати до столу.
Простий рецепт приготування гарніру завершений. Приємного апетиту!