Рис з овочами

Рис з овочами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Першим ділом потрібно залити рис водою, щоб пішов зайвий крохмаль, який буде робити крупу занадто липкою. Воду краще міняти кілька разів, поки вона не стане прозорою.

Наступним кроком чистимо і ріжемо овочі. Моркву натираємо на крупній тертці, цибулю ріжемо кубиками, болгарський перець теж (я використовую заморожений), подрібнюємо зелень.

У сковороді або інший походящей посуді розігріваємо масло, я використовую топлене, можна взяти будь-яку. Обсмажуємо всі овочі до легкої золотистої скоринки і на цьому етапі висипаємо спеції.

Тепер викладаємо рис овочі, солимо, заливаємо все гарячою водою так, щоб вона злегка прикривала. Зменшуємо газ і залишаємо хвилин на 20, до готовності рису.

За 10 хвилин до закінчення приготування додаємо дрібно порубані часник і зелень, перемішуємо. Різотто з овочами можна подавати до столу.

Простий рецепт приготування гарніру завершений. Приємного апетиту!