Рисові биточки (котлети) з овочами

Рисові биточки (котлети) з овочами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

1. Збираємо всі необхідні інгредієнти.

2. Рис проварюємо до стану густої клейкої маси, остуджуємо.


3. Обсмажуємо 1 цибулину до золотистого кольору, викладаємо її до каші. Ретельно перемішуємо. Присипаємо приправами: каррі і куркумою, підливаємо соєвий соус. Ще раз перемішуємо.

4. Формуємо биточки довгастої форми. Руки краще всього змочити холодною водою, рисова маса виходить дуже клейкої. Для додання форми і поліпшення смакових якостей биточки можна додатково обваляти в панірувальних сухарях.


5. Обсмажуємо з двох сторін, по 8-10 хвилин.

6. Готуємо овочеву масу-рагу. Свіжі овочі промиваємо, очищаємо.

7. Цибулю, моркву ріжемо кубиками, відправляємо на сковорідку, злегка обсмажуємо.


8. Патисон звільняємо від шкірки, нарізаємо кубиком. Додаємо на сковорідку, тушкуємо 5 хвилин під закритою кришкою.

9. Викладаємо на сковорідку заморожені овочі: баклажани та перець, перемішуємо. Продовжуємо тушкувати в закритому вигляді ще хвилин 7.

10. Додаємо до овочів гострий чилі, ще трохи каррі, куркуми, сіль, чорний перець. Тушкуємо до готовності. Знадобиться ще хвилин 10.

11. Страви викладаємо на тарілку. Його можна їсти в гарячому, теплом або навіть холодному вигляді.