Різдвяний кекс стане чудовою прикрасою вашого різдвяного столу. Він смачний і красивий. Гості будуть в захваті!
Інгредієнти
вершкове олія – 350 гр. | |
цукор – 350 гр. | |
борошно – 350 гр. | |
яйця – 5 шт. | |
розпушувач – 0,5 ч. л. | |
сухофрукти – 500-600 гр. | |
горіхи – 300-400 гр. | |
ванільний цукор – 1 ч. л. за бажанням |
Зараз дуже актуальний цей рецепт, так як всі готуються до Різдва. Тому, думаю, що рецепт вам сподобається.
Покроковий рецепт
Для приготування кексу нам знадобиться цукор, вершкове масло, борошно, яйця, горіхи і сухофрукти. А також ванільний саха і розпушувач.
Спочатку треба промити сухофрукти, злити з них воду і дрібно нарізати.
Далі дрібно нарізаємо горіхи.
У ємність викладаємо вершкове масло кімнатної температури і збиваємо його міксером 3-4 хвилини.
Далі додаємо цукор і ванільний цукор і збиваємо ще 3-4 хвилини.
Після того як масло з цукром взбились всипаємо все борошно і продовжуємо збивати на повільній швидкості. На борошно також додаємо розпушувач.
Потім не вимикаючи міксер вбиваємо по одному яйцю, кожне з вбиваємо яйце після того, як попереднє повністю втрутилося.
Тепер у тісто додаємо сухофрукти і горіхи. Все ретельно перемішуємо.
Беремо форму з серединкою, змащуємо її соняшниковою олією і викладаємо туди тісто.
Випікаємо 3 години на повільному вогні, при температурі 150 градусів. Перевіряємо тісто постійно дерев’яною шпажкою тісто.
Після того, як дістали кекс з духовки, даємо йому повністю охолонути і, за бажанням, проколюємо кекс дерев’яною шпажкою в багатьох місцях і поливаємо сиропом (в оригінальному рецепті коньяком), таким чином, поливаємо кекс один тиждень кожен день.
Після чого кекс можна подавати на святковий стіл. Я кекс не поливають сиропом і не витримую тиждень, ми їмо його відразу. Різдвяний кекс в розрізі… Всім приємного апетиту!