Російський борщ на курку без капусти

Російський борщ на курку без капусти – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Смачний, борщик наваристий, до того ж ситний і корисний 🙂

Інгредієнти

вода – 3 літри
курячі ніжки – 3 штуки можна замінити суповым набором (яловичий або свинячий)
буряк – 800 гр або 2 середніх буряків
картопля – 4 штуки середнього розміру
морква – 1 штука велика
ріпчаста цибуля – 1 штука великий
часник – 3 зубчики великий
томатна паста – 8 столових ложок
лимонна кислота – маленька щіпка
цукор – 1 столова ложка
сіль – за смаком
лавровий лист – 2 штуки
рослинна олія – за смаком
коріандр мелений – щіпка
черний перець мелений – щіпка
хмелі-сунелі – щіпка
петрушка – щіпка
зелена цибуля – щіпка
сметана – за смаком

Як приготувати Російський борщ на курку без капусти

Цим рецептом зі мною поділилася моя тітка, яка, до речі, працює шеф-кухарем уже 20 років. Ніколи не думала, що готувати борщ може бути на стільки просто! На хвилиночку: рецепт цього унікального страви я тримала в суворій таємниці все це час 11 років, а потім вирішила, що, зрештою, має бути смачно не нам одним). Чоловік з розуму сходить від нього, а подруги частіше заходять в гості. Найкраще ви оціните його смак взимку, а зараз якраз сезон!

Покроковий рецепт

Наливаємо воду в каструлю, кладемо туди м’ясо (віддаю перевагу варити бульйон на курячих ніжках, зазвичай кладу 3 штучки), ставимо на
великий вогонь, доводимо до кипіння, знімаємо піну, зменшуємо вогонь

Очищаємо картоплю й нарізаємо дрібними шматочками, закидаємо в каструлю

Чистимо цибулю, моркву і буряк, цибулю дрібно шаткуємо, моркву і буряк натираємо на тертку або спрощуємо завдання комбайном.
Ставимо глибоку сковороду на середній вогонь, чекаємо, поки вона нагріється, наливаємо в неї масло, далі засипаємо буряк, моркву і
цибулю пасеруємо, зменшуємо вогонь. Потім додаємо томатну пасту, цукор і лимонну кислоту, тушкуємо на маленькому вогні 5 хвилин

Додаємо в сковороду пару черпачков бульйону з каструлі і продовжуємо тушкувати на малому вогні 7 хвилин

Вміст сковороди закидаємо в каструлю з бульйоном (до цього часу він вже готовий, і картопля також повинен
зваритися). Додаємо за смаком сіль, лаврушечку, чорний перець, коріандр і хмелі-сунелі, варимо на малому вогні ще 30 хвилин
(таким чином борщ буде більш наваристим і смачним). За 10 хвилин до повної готовності чистимо часник тремо на тертці або дрібно
нарізаємо і додаємо в каструлю

Подаємо гарячим, попередньо прикрасивши страву петрушкою,зеленою цибулею і додати ложечку сметани.

Приємного апетиту! Сподіваюся Вам смачно 🙂