Булгур – смачна крупа з пшеничних злаків. Така каша багата мікроелементами і корисними речовинами, досить ситна і дозволяє урізноманітнити звичне меню гарнірів.
Покроковий рецепт
У суху каструлю, попередньо прогріту на газу додаємо склянку сухої крупи. В окремій посудині кип’ятимо 2,5 склянки води. Смажимо булгур в сухій каструлі протягом 2х хвилин додаємо окріп.
Ретельно перемішуємо кашу і кладемо цілу очищену цибулину для відвару.
Після закипання каші додаємо в каструлю лавровий лист, сушений базилік і сіль. При бажанні – перець горошком або мелений.
Залишаємо кашу варять на малому вогні протягом хвилин. Після того, як вся вода вбереться в крупиці булгуру, вимикаємо газ, дістаємо цибулю і сушені спеції. Додаємо трохи вершкового масла, акуратно перемішуємо.
Даємо настоятися протягом 2х хвилин і наш розсипчастий гарнір готовий до подачі! Приємного апетиту!