Розсипчастий рис

Розсипчастий рис – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Для початку необхідно дуже ретельно промити рис.
Необхідно промивати в холодній або теплій воді. Після того як вода стане прозорою, залишити рис на 20-30 хвилин у підсоленій воді.



Для приготування рису можна взяти як невеликий казанок, так і сковорідку з високими бортами, важливо щоб дно було товстим.
У казанок налити соняшникову олію і додати вершкове туди ж. Розтопити. Додаємо дрібну вермішель і буквально підсмажуємо до золотистого кольору.


Воду, в якій вымачивался рис зливаємо.
Рис додаємо в казан до вермішелі і продовжуємо смажити, постійно помішуючи.
Рис повинен трохи стати прозорим.


Заливаємо гарячою водою, або гарячий бульйоном (м’ясний, овочевий – на ваш смак)
Накриваємо щільно кришкою, робимо вогонь на мінімум. Кришку краще брати скляну, щоб було видно процес приготування.


Конкретного часу варіння, по суті, немає, так як у всіх різна посуд, рис різного виробництва, плити теж дають різну температуру.
Тому що того щоб контролювати приготування ми бере прозору кришку.
Крізь кришку ми побачимо що води вже немає, рис зварився.
Вимикаємо плиту, відкриваємо кришку, акуратно дерев’яною лопаткою знизу вгору перемішати рис. таким чином, ще раз піде зайва волога.
Далі паперовим рушником накриваємо казанок і закриваємо зверху кришкою.
Залишаємо на 10-15 хвилин.
Рис готовий до сервісу.
Приємного апетиту!