Розсольник з рисом і солоними огірочками

Розсольник з рисом і солоними огірочками – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Першим ділом, ставимо варитися бульйон. Для цього промиємо стегенце у воді, кладемо в каструлю, заливаємо холодною водою і варимо поки м’ясо не почне легко проколюватися виделкою. У процесі варіння знімаємо піну шумівкою, щоб бульйон був прозорим.

Поки вариться бульйон, робимо засмажку. Для цього чистимо цибулю, моєму його і нарізаємо невеликими кубиками. Обсмажуємо його в олії на сковороді до золотистого кольору.

Моркву чистимо, миємо, трьом на крупній тертці і додаємо до цибулі. Обсмажуємо, поки морква не стане м’якою.

Тепер додаємо томатний сік або томатну пасту, розведену водою і трохи згасимо, приблизно хвилин 10.

Картоплю очистимо від шкірки, добре помиємо і наріжемо кубиками. Огірки теж наріжемо дрібненькими кубиками (можна натерти на крупній тертці).

Як тільки стегенце звариться в каструлю йдіть картоплю. Як тільки картопля стане м’яким додаємо рис і огірки.


Трохи проварюємо і додаємо зажарку, лавровий лист, сіль, спеції.

У самому кінці додаємо нарізану зелень і вимикаємо вогонь.

Наливаємо в тарілки і подаємо до толу. Приємного апетиту!