Рубане солодке тісто-теорія

Рубане солодке тісто-теорія – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

В пісочному тісті набагато більше цукру і воно більш розсипчасте. Ви можете ознайомитися з процесом приготування пісочного тіста. Рубане тісто – це тісто, до складу якого входить борошно, щіпка солі (для еластичності тіста), вершкове масло, цукор і яйце. Пропорції такі: 5 частин борошна, 2,5 частини масла, 1 частина цукру, 1 яйце, дрібка солі. Тобто, приміром, 250 р борошна, 125 р масла, 50 р цукру, 1 яйце, дрібка солі. Якщо яйце замінити на жовток, тісто виходить більш розсипчастим і ніжним. Так само, більш розсипчастим тісто виходить, якщо 1/3-1/4 борошна замінити на мелений мигдаль. Особливо часто мигдаль у складі тіста застосовують французи. А взагалі, мелений мигдаль можна замінити на будь-які горіхи або кокосову стружку. Тісто можна легко ароматизувати, додати ваніль, лимонний сік, цедру лимона або лайма, прянощі або ром. Тісто з ароматизаторами чудово підходить для випічки печива.

До речі, якщо в рубане тісто додати сир вийде сирне листкове тісто. Пропорції легко запам’ятати борошно-масло-сир в рівних кількостях.

Рубане тісто, так само як і листкове рубане (не солодке), боїться тепла, тому його треба замішувати швидко і бажано без рук, за допомогою 2-х ножів, комбайна або спеціального пристосування для перемішування тесту.

Для випічки основи під пиріг, після замішування, тісто необхідно розстелити у формі по дну, зробити бортики, поставити в холодильник на 30-60 хвилин або в морозильну камеру на 15 хвилин. Дно «наколоти виделкою», щоб при випічці тісто не роздулося. Випікати з вантажем 20-25 хвилин при температурі 200 градусів. При випічці основи, я накриваю форму з тестом пергаментним папером. Так, тісто залишається бліде, а рум’яне воно буде, коли будете випікати вже з начинкою. Тісто вийде при цьому менш сухим. Заготівля випікається в тому випадку, якщо ви використовуєте «рідку» начинку. Потім пиріг дозапекается ще близько 20 хвилин.

Якщо ви використовуєте «суху» начинку, заготовку під пиріг випікати не треба, тісто і так пропечеться. Приклад тому – пиріг з червоною смородиною і фундуком, подивіться,може мої фотографії надихнуть вас і ви захочете побалувати своїх близьких )).

Якщо ви робите печиво, розкачайте тісто холодними руками і за допомогою формочок виріжте печиво. Випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці близько 15 хвилин. Не варто чекати, щоб печиво підрум’янилося, вийде не дуже смачно. Запікайте печиво до золотистого кольору (з особистого досвіду).

Покроковий рецепт