Рубане солодке тісто-теорія

Рубане солодке тісто-теорія – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Вершкове масло нарізати кубиками, перекласти в глибоку миску. Додати просіяне борошно і цукор.

Порубати до крихтоподібною консистенції.

Додати яйце, перемішати.

Тісто розподілити у формі руками, зробити невеликі бортики. Зробити проколи вилкою (щоб тісто не роздулося при випічці). Прибрати форму з тестом в холодильник на 30-60 хвилин або, якщо ви поспішаєте, в морозилку на 15 хвилин. По закінченні часу… якщо начинка «суха»: викласти начинку у форму випікати в духовці за рецептом.

Якщо рідка начинка: форму вистелити пергаментним папером, викласти вантаж (горох, квасоля). Поставити випікатися в духовку при температурі 200 градусів 12 хвилин. Потім вантаж і папір прибрати і підсушити дно ще 8 хвилин.
Далі за рецептом, наприклад:
пиріг з лаймом і згущеним молоком Key Lime…
тарталетки «Мохіто» з м’ятою і лаймом…
кошики з черешнею і сиром…