Рулети з лаваша з копченим лососем і авокадо – ідеальна комбінація кольорів, текстур і ароматів.
Інгредієнти
лаваш – 1 шт. | |
копчений лосось – 100 грам | |
авокадо – 1 шт. | |
майонез – 1 столова ложка | |
нарізаний кріп – 1 столова ложка | |
гірчиця – 1 столова ложка я використовувала діжонську гірчиць | |
морква – 1 небльшая дрібно натерта | |
листя салату – 4-6 аркушів великі |
У цьому рецепті прекрасна комбінація кольорів, текстур і ароматів. Оскільки у мене був перезріле авокадо, я приготувала з нього пюре для начинки рулетиків. Авокадо, що ні говори, ідеально поєднується з червоною рибою. До того ж авокадо-кріп-гірчиця дає цікаве поєднання смаків. Отже, пробуємо…
Покроковий рецепт
Авокадо розріжте навпіл, видаліть кісточку, зніміть шкірку.
Змішайте разом авокадо, кріп, майонез, гірчицю і лимонний сік. Все це треба покласти в чашу блендера і збити до однорідного стану, пюре.
Червону рибу я купую вже нарізану, але якщо ви придбали великий шматок, то потрібно рибку нарізати тонкими пластами.
Моркву почистити і натерти на дрібній тертці.
Збираємо рулет. Розстеліть на столі лаваш, викладіть пюре з авокадо, майонезу і прянощів. Потім зверху розкладіть копчений лосось і терту моркву. Наступний шар – салат латук.
Тепер лаваш загортаємо туго в рулет. Його потрібно прибрати в холодильник для просочення. Але щоб він не обветривался, щільно загорнути рулет харчовою плівкою. Добре якщо рулет з лаваша буде лежати ніч у холодильнику. Якщо немає такої можливості, варто його потримати хоча б пару годин.
Готовий рулет з начинкою з риби нарізати міні-рулетиками і подавати до столу. Приємного апетиту!