Румяна курочка з картоплею

Румяна курочка з картоплею – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Перед тим, як приступити до приготування страви, ретельно вимиємо головні інгредієнти – курку і картоплю.

Далі, перекладаємо курочку в глибоку ємність, додаємо майонез, гірчицю, сіль і спеції. Все ретельно перемішуємо в отриманому маринаді і відправляємо в холодильник на 15 хвилин. Так як у нас м’ясо курки, маринувати його довго не треба. Для нашого страви 15 хвилин буде достатньо. Дозування інгредієнтів для маринаду можна змінити, залежно від смакових уподобань. Для більш гострого – можна додати гірчиці.

Поки наша курочка маринується, почистимо картоплю і поріжемо на шматочки. Шматочки робимо розміром приблизно 3 сантиметри. Якщо порізати крупно – картопля буде дуже довго готуватися, за цей час курочка “розвалиться”. Якщо дрібно, то навпаки, картопля запечеться швидше, і до моменту готування курки, “розвалиться”.

Дістаємо курку з холодильника, додаємо до неї картоплю і все перемішуємо, так що б картопля повністю був в маринаді.

Змащуємо форму, в якій будемо запікати, рослинним маслом. Викладаємо курку картоплею у форму і ставимо в попередньо розігріту духовку. Запікаємо нашу страву при температурі 220 градусів 30-40 хвилин.

Ось така рум’яна курочка з картоплею у нас вийшла. Приємного апетиту!