
Такий салат варто готувати до святкового столу – він запам’ятовується своєю подачею і смаком. Всі гості будуть просити рецепт такого смачного частування.
Потрібно:
– 4 склянки порізаної м’якоті дині (потрібно кульками);
                – 2 айви (якщо плоди дрібні, можна і 3);
                – склянка ананасового соку;
                – півсклянки вершків (вже збитих);
                – болгарський перець солодкий, маслини, гострий сир;
                – пачка майонезу;
                – лимонний сік, латук (можна взяти будь-який інший листовий салат).
Приготування:
1. Беруть сервірувальне блюдо і кладуть на нього латук, зверху викладають кульки дині. Далі айву очищають від кісточок, поділяють навпіл і ріжуть часточками.
                2. На часточки айви акуратно кладуть ложечку гострого сиру, самі скибочки викладають навколо дині красивим віялом.
                3. Додатково салат оформляють скибочками болгарського перцю і маслинами без кісточок. З ананасового соку, лимонного соку, вершків та майонезу готують заправку.
У такому вигляді салат і подають до столу. Він викличе фурор у гостей, хоча можна побалувати рідних і у звичайні будні.
