Дуже цікавий варіант зеленого салату, який варто хоч раз спробувати. Потім він буде присутній на столі дуже часто – пікантний і цікавий смак не розчаровує.
Потрібно:
– один ендивій;
– за два кабачки, помідори;
– по 100 р сиру рокфор, соняшникового насіння;
– натуральний йогурт, масло (беруть оливкова), винний оцет, цибуля зелена, петрушка, сіль.
Приготування:
1. Спочатку готують сирний соус. Для цього сып розминають виделкою, додають масло з оцтом – вийде однорідна маса. Додають йогурт, подрібнену петрушку, солять за смаком. Прибирають охолоджуватися в холодильник приблизно на годину.
2. Промивають кабачки, ріжуть тоненькою соломкою, занурюють в киплячу воду на пару хвилин, потім просушують на паперовому рушнику.
3. Ендивій (він же салатний цикорій) розбирають на листки, в кожен складають кабачки і помідори, порізані кубиками. Трохи солять.
Цікавий салат з овочами подають разом з охолодженим соусом. Зверху посипають смаженими гарбузовим насінням.