Готувати його легко і просто. Мінімальний набір продуктів, а замість майонезу пропоную приготувати соус зі сметани.
Інгредієнти
Варений яловичий язик – 250 гр | |
Курячі яйця – 2 шт | |
Консервований зелений горошок – 50 гр | |
Фіолетовий цибулю – 1 цибулина +кілька крапель оцту для маринаду | |
Сметана – 100 гр | |
Часник – 3 зубчики | |
Гірчиця – 1\2 чайної ложки |
Цей салат в нашій сім’ї користується особливою популярністю. Приготувавши його одного із залишків яловичого мови, тепер при нагоді завжди залишаємо трохи мови «Фермерського» салату.
Покроковий рецепт
Фіолетовий цибулю нарізаємо невеликими шматочками, кладемо в глибоку миску, трохи збризкуємо оцтом, додаємо кип’яченої води кімнатної температури, так щоб вийшов лук був повністю покритий водою, але не плавав у ній. Накриваємо і залишаємо маринуватися, поки готуємо інші інгредієнти.
Яловичий язик попередньо відварюємо 2-3 години в підсоленій воді і очищаємо. Яловичий язик, варене яйце нарізаємо соломкою.
Для заправки необхідно змішати сметану, натертий на тертці або видавлений через прес часник і гірчицю.
У салатницю викладаємо маринований цибулю, мову, яйце. Додаємо зеленого горошку.
Заправляємо приготованим соусом, і солимо за смаком. Щоб салат краще просочився часниковим смаком і ароматом можна дати йому настоятися в холодильнику 3 – 4 години.