Салат із запеченою гарбузом і болгарським перцем

Салат із запеченою гарбузом і болгарським перцем – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

.

Інгредієнти

Гарбуз – 30 г
Болгарський перець – 1/2 шт. (червоний)
Болгарський перець – 1/2 шт. (жовтий)
Салат-мікс – 1 велика жменя (листя салату, корна або інші трави)
Соус “Песто” – 1 десертна ложка
Сіль – за смаком
Мелений чорний перець – за смаком
Горіхи кешью – 1 десертна ложка
Рослинна олія – 1 столова ложка

Як приготувати Салат із запеченою гарбузом і болгарським перцем

Кількість інгредієнтів розрахована на 1 порцію.

Покроковий рецепт

Гарбуз очистити від шкірки, видалити насіння, нарізати довгими скибочками. Болгарський перець (для яскравості я взяла жовтий і червоний) помити, видалити плодоніжки і насіння, нарізати великими шматками. Овочі перекласти в вогнетривке блюдо і запекти в духовці до готовності при температурі 160 градусів. Приблизний час запікання 10 – 15 хвилин.

Запечений перець відразу перекласти в поліетиленовий пакет, загорнути, відкласти на 10 хвилин. Потім пакет розгорнути, болгарський перець витягнути, зняти з нього шкірку. Нарізати перець великими шматочками.

Листя салату латук і корна помити під проточною холодною водою, обсушити на рушнику. Потім підготовлений салат викласти на плоске блюдо. На салат викласти запечену гарбуз і болгарський перець.

Салат з гарбузом посолити і поперчити за смаком. Заправити салат з гарбуза соусом песто і злегка збризнути олією. Присипати овочевий салат горішкам кешью. Салат із запеченою гарбузом і болгарським перцем готовий! Можна подавати до столу. Приємного апетиту!