Свіжа моцарелла, помідори і базилік є класичним поєднанням для салату “Капрезе”. Дуже легкий у всіх сенсах ))
Інгредієнти
оливкової олії – 1 / 4 склянки | |
свіжомеленого базиліка – 1/4 склянки | |
моцарелла міні – 300 г | |
сіль і мелений чорний перець – за смаком | |
помідори черрі – близько 2 чашок | |
бальзамічного оцту – 3 столові ложки |
Ніжна моцарелла, помідори черрі і ароматний базилік є класичним поєднанням. У цьому рецепті я використовую кульки моцарелли, замариновані в оливковій олії, свіжому базиліці, солі і перці. Дуже ніжно і смачно. Ідеальне поєднання продуктів!
Звичайний бальзамічний оцет підійде, але затемнить молочно-білий колір моцарелли. Так що я пропоную використати золотий, якщо знайдете в магазині.
Покроковий рецепт
1. Базилік промийте дрібно подрібніть. Змішайте масло і базилік в мисці.
2. Додайте моцарелу в базиліковим масло і приправте за смаком сіллю і перцем. Накрийте кришкою і дайте промаринуватися в холодильнику не менше 30 хвилин.
3. Додайте помідори і бальзамічний оцет до моцарелу і перемішайте. (*Якщо вам здаються помідори крупноваты, можна порізати їх навпіл).
4. Приправте за смаком великою кількістю солі і перцю, якщо хочете. Можна додати яскравості кілька листочків базиліка зверху. Подавайте салат з помідорів і сиру відразу.