Блюдо відноситься до категорії легких і не дуже калорійних, так що цілком може замінити цілий вечерю для тих, хто дотримується дієти.
Інгредієнти
капуста білокачанна – 500 г | |
свіжий огірок – 1-2 шт. | |
крабові палички – 250 г | |
солодкий болгарський перець – 1 шт. | |
кріп свіжий – 1 пучок можна взяти асорті із зелені | |
сіль – 1/2 ч. л. | |
цукровий пісок – 1 щіпка | |
мелений чорний перець – за смаком | |
майонез – за смаком |
Салат “Капустяний” з крабовими паличками – це соковита і апетитна закуска, яка чудово підходить для повсякденного меню. Але, приклавши трохи фантазії, рецепт легко адаптувати і для святкового столу.
Покроковий рецепт
Підготувати усі ті продукти, що зазначені в рецепті. Якщо з певних причин майонез зі свого раціону ви виключили, можна використовувати для заправки сметану. Дуже смачним вийде соус, якщо змішати сметану з ложечкою щойно вичавленого лимонного соку і такою ж кількістю столової гірчиці.
Порізати невеликими кружечками розморожені крабові палички. Головне – не дрібнити.
Огірки вимити. Краєчки обов’язково зрізати. Якщо шкірка товста, зчистити її. Порізати овочі тонкою соломкою.
Прополоскати у проточній воді солодкий болгарський перець. Насіння вичистити. Перегородки зрізати і викинути. М’якоть порізати брусочками.
Білокачанну капусту нашаткувати соломкою. Перекласти в окрему миску. Присипати невеликою кількістю солі і пучкою цукрового піску. Як слід розім’яти руками.
Дрібно порубати зелень. У місткому салатнику з’єднати всі. Грунтовно розмішати і заправити майонезом або іншим соусом до смаку. Приємного апетиту!