Я дуже люблю Олів’є, і готую його, майже, на кожне свято, на пікнік і просто в звичайний день до вечері. Ситно і надзвичайно смачно!
Покроковий рецепт
1. Овочі, моркву і картоплю добре помити. Поставити варити в злегка підсоленій воді до готовності (у шкірці). Краще всього спочатку закип’ятити воду, а потім закидати овочі.
2. Далі овочі охолодити і нарізати невеликими кубиками (приблизний розмір, трохи більше зеленого горошку).
3. Яйця помити, покласти в ківш або будь-яку невелику каструльку з холодною водою і поставити на вогонь. Як тільки яйця закипіли, засікти час і варити 6 хвилин (круто). Потім яйця охолодити під проточною холодною водою, почистити. Нарізати такими ж кубиками, як овочі.
4. Шинку очистити і нарізати кубиками. (Якщо немає в наявності шинки, можна взяти варену ковбасу без жирку).
5. Солоні огірки нарізати кубиками. Розмір нарізки, приблизно, один.
6. Зелень і очищену цибулю дрібно порізати.
7. Перемішуємо всі порізані інгредієнти в глибокій чаші. Додаємо зелений горошок, попередньо злив воду з банки. Заправляємо салат «Олів’є» майонезом, перемішуємо. Тепер необхідно спробувати салат і додати за смаком солі.
8. Викладаємо по тарілочках і прикрашаємо зеленню. Подаємо до столу! Приємного апетиту!