Оригінальний салат з різними варіантами подачі.
Інгредієнти
морква – за смаком | |
буряк – за смаком | |
свіжа капуста – за смаком | |
картопля – за смаком | |
майонез – за смаком | |
сметана – за смаком | |
часник – за смаком | |
яловичина або куряче філе – за смаком |
Салати -чи не перше, про що замислюються господині, плануючи новорічне меню. Як правило, це блюдо присутній на новорічному столі не в єдиному екземплярі. Готують салати самої різної калорійності і складності. Вітаються як складні салати, так і зовсім прості. Салат “Ромашка” у приготуванні досить простий, але на новорічному столі здатний зайняти цілком гідне місце і, цілком можливо, сподобається багатьом. Його “фішка” -в поєднанні легенів і калорійних продуктів. Блюдо начебто і калорійне, але збалансований.
Для приготування салату знадобляться морква, буряк, свіжа капуста, картопля,- її, до речі, можна замінити картопляними чіпсами, смак буде набагато цікавіше і пікантніше, завдяки смакових добавок, якими присмачені чіпси. Та й приготування салату чіпси суттєво скоротять. Якщо все ж хтось волів картопля, його потрібно буде нарізати соломкою подрібніше і підсмажити до стану “фрі”. Також знадобляться майонез або сметана і часник.
Покроковий рецепт
Отже, шинкуется капуста. Чим дрібніше вона буде нашинкована, тим соковитіше і смачніше виходить салат.
Далі – сирі моркву і буряк натираються на крупній тертці або нарізати дрібною соломкою, що, до речі, на святковому столі буде виглядати більш привабливо. Додається все це до капусти, туди ж додаються смажену картоплю або чіпси.
До всієї цієї овочевої суміші додається підсмажена яловичина або куряче філе, ідеальний варіант -куряча грудка. М’ясо може бути і вареним, а можна його і зовсім замінити шинкою, ковбасою або сосисками. Якщо це ковбаса або сосиски -краще варені, копчені просто вб’ють смак овочів, особливо якщо в салаті чіпси з яким-небудь смаком. Але коли мова про святковому варіанті -доречніше м’ясо.
Овочево-м’ясна маса добре розмішують, до неї додається тертий або видавлений часник, салат заправляється майонезом або сметаною, заправки повинно бути зовсім небагато, чисто символічно, для “зв’язки”. Чому ж маса повинна бути розмішена інтенсивно? Просто багатьох бентежить сира буряк. А коли всі компоненти інтенсивно перемішані, виходить апетитно хрустке поєднання; овочі, просочившись соком один одного, м’ясом, та ще й маслом, в якому смажилася картопля або ароматом чіпсів, стають масою дуже навіть однорідною.
Пропонується такий варіант сервіровки салату: на велику тарілку з відділеннями, кожне окремо, кладеться кожен інгредієнт салату. У центральному відділенні -заправка, до речі, прийнятний і соус для м’ясних страв. Інгредієнти змішуються за смаком, кожен кладе собі те, що переважно і заправляє по своєму смаку.
Незважаючи на те, що використані, загалом-то, прості і доступні кожному продукти, такий салат виглядає цілком презентабельно і святково. Просто й ситно.