Салат “Цезар” по – домашньому – простий рецепт з соковитою куркою, яйцем і грінками. Відмінний варіант для правильного вечері.
Інгредієнти
Куряча грудка – 1 шт | |
Яйце куряче – 2 шт | |
Листя салату – 1 упаковка 1 цілий кущик в горщику | |
Сухарики пшеничні – 0,5 упаковки | |
Помідори черрі – 250 гр | |
Листи для смаження – 2 шт | |
Сир – 100 гр | |
Для соусу:сметана 10% – 100 гр | |
Оливкова масло – 10 мл | |
Часник – 1 шт | |
Лимонний сік – 10 мл | |
Сир – щіпка | |
Чорний перець – за смаком | |
Гірчиця – 1/2 чайної ложки |
Впевнена, ви часто пробуєте салат “Цезар” в кафе або ресторанах. Повірте, вдома можна приготувати не менш смачний салатик і порадувати своїх рідних. Це блюдо досить просте у приготуванні, інгредієнти доступні для всіх. А я яскравий вигляд і смак салату дозволяє подавати його як до вечері в колі сім’ї, так і на святковий стіл.
Покроковий рецепт
Підготовка інгредієнтів для салату: вимити і висушити листя салату, помідори, яйце відварити круто. Сир натерти на дрібній тертці. У салат “Цезар” рекомендують додавати сир “Пармезан”, в цьому рецепті використаний сир “Гауда”. Вимити курячу грудку нарізати пластинами приблизно 2 см завтовшки і відбити кухонним молотком. Обсмажити в листах для смаження без додавання олії по 5-7 хвилин з кожного боку на середньому вогні. Приготовлені таким способом грудки виходять ніжними і соковитими.
Нарізати обсмажене філе кубиками 1х1 см, листя салату не дрібно, помідори черрі на дві половини, змішати інгредієнти разом.
Підготовка соусу для салату: змішати сметану, гірчицю, лимонний сік, щіпку сиру, видавити зубчик часнику, додати перець. Якщо ви дотримуєтеся правильного харчування, сметану можна замінити на нежирний йогурт. Салат вийде ще більш дієтичним і легким.
Готуємо страву для подачі. Викладаємо грудку, листя салату і помідори черрі, додаємо сухарики. Навмисно додаємо сухарики в кінці, щоб вони не розм’якшилися, додаємо соус, зверху прикрашаємо тертим сиром і яйцем. Приємного апетиту!