Простий салат з вареного буряка і сиру. За бажанням, можна додати горішки або чорнослив. Таким вітамінним салатом можна насаджуватися круглий рік.
Інгредієнти
Молода буряк – 200 г | |
Сир з блакитною цвіллю – 100 г | |
Горішки кешью – невелика жменя | |
Велика морська сіль – за смаком | |
Оливкова олія – 2 столові ложки | |
Бальзамічний соус – 1 столова ложка | |
Бальзамічний оцет – кілька крапель |
Буряк бажано використовувати молоду, так салат з вареного буряка вийде більш витамизированный. А якщо ви її ще й запечете…ммм, виходить чарівний смак! Сир я використовую з блакитною цвіллю, він як не можна до речі підходить до буряка. Але можна взяти будь-м’який сир, і навіть козій. Заправляємо все оливковою олією і бальзамічним оцтом. Для пікантності я додала злегка підсмажені горішки і бальзамічний соус. І вуаля, салат з буряка з горіхами і сиром готовий!
Покроковий рецепт
Відварити буряк до готовності. (Ще краще буряк запекти в духовці при температурі 180 градусів, попередньо обернувши її у фольгу. Так ви збережете більше вітамінів, та й смак буде трохи іншим).
Горішки кеш’ю порізати на великі шматочки, обсмажити на сухій сковороді до легкого рум’янцю.
Сир нарізати кубиками середнього розміру.
Вже остигнула буряк очистити від шкірки, нарізати кубиками, того ж розміру що й сир.
Зберемо салат. У велику миску покласти порізану буряк. Додати кубики сиру, смажені горішки. Салат з буряком посолити за смаком, заправити бальзамічним оцтом і оливковою олією. Злегка збризнути бальзамічним соусом.
Акуратно перемішати салат столовою ложкою. Перекласти салат з буряка з блакитним сиром в сервірувальну тарілку. Прикрасити гілочкою базиліка. Подавати буряковий салат до столу. Приємного апетиту!