З різновиди цікорного салату ескаріол виходять поживні страви. Зелений салат сподобається своєю легкістю і запам’ятається дуже ароматною заправкою.
Потрібно:
– салат-латук, яблуко;
– по 1/4 склянки апельсинового соку, винного білого оцту;
– склянка гранатових зерен;
– півсклянки оливкової олії;
– фундук смажений, сік лимона, сік лайма, сіль з перцем.
Приготування:
1. У невеликій ємності змішують сік цитрусових з оцтом, додають подрібнену цедру і начиют тоненькою цівкою вливати олію. Перчать і солять вже за смаком, злегка збивають масу.
2. В глибокому салатнику змішують ескаріол з латук, додають шматочки яблук, фундук і половину гранатових зерен.
3. Вміст салатника поливають заправкою, ретельно перемішують і прикрашають зверху рештою гранатовими зернами.
Подавати смачний салат можна відразу – заряд бадьорості забезпечений. Таким блюдом можна перекусити в обід, хороший він і в якості святкової закуски.