Салат з фунчозы з огірками і перцем

Салат з фунчозы з огірками і перцем – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

На сьогоднішній день фунчозу легко можна придбати в будь-якому магазині. При виборі цього виду локшини головне — звернути увагу на її щільність, колір і видаваний запах. Високоякісна локшина відрізняється напівпрозорість і ледь помітним сірим кольором. Незалежно від товщини, рисова локшина є дуже крихкою і крихкою.

Істотне значення має і аромат локшини — ледь вловимий запах горіха або повна відсутність запаху. Якщо локшина, не ламаючись, легко гнеться в будь-якому напрямку, має каламутну консистенцію тіста, являє собою грудку злиплих між собою лапшинок або дивно пахне — і краще не купувати, так як приготувати по-справжньому смачне блюдо з неї не вийде.

Дуже примхлива фунчоза і в плані умов її зберігання: ємність, де вона лежить, обов’язково повинна бути сухою і весь час перебувати в прохолодному темному місці. Вологість може виявитися для цієї локшини згубною: вона моментально відволожується, втрачаючи як смакові, так і поживні якості.

Кращий варіант — зберігати її в пакетах із щільного паперу далеко від продуктів і спецій, що мають сильний запах, так як фунчоза запросто вбирає будь аромат.

Покроковий рецепт