Салат з капустою і кунжутом

Салат з капустою і кунжутом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Отже, першим інгредієнтом для салату подрібнити капусту. Відрізаємо від качана необхідну кількість капусти. Верхні листочки видаляємо, т. к. вони можуть бути подпорченными. Далі перекладаємо капусту на обробну дошку і тонко шаткуємо її ножем. Також можна скористатися спеціальною овочечисткою, з якою сподручно подрібнювати капусту. Отриману капустяну нарізку перекладаємо в миску. Рекомендуємо відразу приправити капусту сіллю і ретельно чистими руками перемять її. У цьому випадку капусточка дасть сік і салат вийде досить соковитим.

Наступний інгредієнт для овочевого салату з капустою і кунжутом – це морквина. Природно, помаранчевий коренеплід очищаємо від шкірку, попередньо промивши. Варіантів подрібнення очищеної моркви для салату – два: на терці або ножем у формі тонкої соломки. Для спрощення готування використаний перший варіант – морквина натирається. Подрібнену моркву переправляємо в миску до капусти.

Тепер беремося за нарізку свіжого огірочка. У хороших плодів шкірку зчищати не обов’язково, але сам огірок не забуваємо ретельно промити, а потім обсушити рушником. Пропонуємо огірок подрібнити тоненькою соломкою. Огіркову соломку додаємо іншим овочевим інгредієнтів.

Нам залишилося нарізати солодкий болгарський перець. Промиваємо його, розрізаємо на дві частини і видаляємо насінну коробочку. Подрібнюємо на обробній дошці перець смужками. Додаємо інгредієнт в миску.

Для заправки салату використовуємо олію (в даному рецепті воно – оливкова).

Перемішуємо подрібнені овочеві інгредієнти салату.

Готовий капустяний салат викладаємо в креманки або залишаємо в мисці. Присипаємо зверху салат білим очищеним кунжутом

Апетитний, так, ще і корисний салат з капустою і кунжутом готовий! Приємної трапези!