Отже, першим інгредієнтом для салату подрібнити капусту. Відрізаємо від качана необхідну кількість капусти. Верхні листочки видаляємо, т. к. вони можуть бути подпорченными. Далі перекладаємо капусту на обробну дошку і тонко шаткуємо її ножем. Також можна скористатися спеціальною овочечисткою, з якою сподручно подрібнювати капусту. Отриману капустяну нарізку перекладаємо в миску. Рекомендуємо відразу приправити капусту сіллю і ретельно чистими руками перемять її. У цьому випадку капусточка дасть сік і салат вийде досить соковитим.
Наступний інгредієнт для овочевого салату з капустою і кунжутом – це морквина. Природно, помаранчевий коренеплід очищаємо від шкірку, попередньо промивши. Варіантів подрібнення очищеної моркви для салату – два: на терці або ножем у формі тонкої соломки. Для спрощення готування використаний перший варіант – морквина натирається. Подрібнену моркву переправляємо в миску до капусти.
Тепер беремося за нарізку свіжого огірочка. У хороших плодів шкірку зчищати не обов’язково, але сам огірок не забуваємо ретельно промити, а потім обсушити рушником. Пропонуємо огірок подрібнити тоненькою соломкою. Огіркову соломку додаємо іншим овочевим інгредієнтів.
Нам залишилося нарізати солодкий болгарський перець. Промиваємо його, розрізаємо на дві частини і видаляємо насінну коробочку. Подрібнюємо на обробній дошці перець смужками. Додаємо інгредієнт в миску.
Для заправки салату використовуємо олію (в даному рецепті воно – оливкова).
Перемішуємо подрібнені овочеві інгредієнти салату.
Готовий капустяний салат викладаємо в креманки або залишаємо в мисці. Присипаємо зверху салат білим очищеним кунжутом
Апетитний, так, ще і корисний салат з капустою і кунжутом готовий! Приємної трапези!