Час готування салату максимум 30 хвилин.
Інгредієнти
Ананас – 2 шт. (міні) | |
Огірок – 1 шт. (свіжий, маленький) | |
Королівські креветки – 6-8 шт (або маленьких — 15 шт) | |
Рис – 1/ 2 склянки (відварений) | |
Сіль – за бажанням і смаком | |
Майонез – за смаком |
Я вже раз готую салат в ананасах. І мені подобається, і мої гості просто в захваті від подачі страви в таких «тарілочках». До того ж цей салат з морепродуктів за рахунок рису ситний, а огірочок додає якусь свіжість. Кількість інгредієнтів розрахована на наповнення 2-х маленьких ананасів. Не обов’язково використовувати ананаси міні, можна взяти і звичайний великий ананас. Але не забудьте збільшити кількість інгредієнтів в 2 рази і не объешьтесь :-). Хоча… у великому ананасі не обов’язково робити індивідуальні порції, можна і просто подати на стіл гостям в незвичайних «фруктових салатниках».
Готуватися салат, ну зовсім не складно. Всі продукти нарізати приблизно однакового розміру, змішуються і заправляються майонезом. Креветки можна замінити на звичайні, маленького розміру, які можна купити в будь-якому супермаркеті. Майонез, за бажанням, можна замінити на сметану або низькокалорійний йогурт. Час готування салату максимум 30 хвилин. Сподіваюся, він Вам сподобається.
Покроковий рецепт
Інгредієнти.
Перш ніж приступити до готування страви, мабуть, нагадаю, як вибрати хороший стиглий смачний ананас?
По-перше, зовнішній вигляд. Листя ананаса повинні бути зеленими, кінці злегка подвявшими чи підсохлими, висмикувати з центру легко.
По-друге, у стиглого ананаса поверхня повинна бути золотисто-коричневої і без бурих плям. (Зелений ананас – ознака його не стиглості). Кірка стиглого ананаса трохи м’якувата, але в той же час досить пружна.
По-третє, плід повинен бути пропорційно своєму розміру важким. Це говорить про його соковитості (але тільки в тому випадку, якщо 1-ий і 2-ий пункти відповідають опису).
По-четверте, звук, при поплескуванні, у стиглого ананаса, як у кавуна, повинен бути глухим.
Приступимо до приготування.
Ананаси помити, обсохлі листя видалити засохлі кінчики обрізати ножицями ( загалом, надати їм гарний вигляд). Розрізати ананаси навпіл (уздовж).
Вирізати м’якоть.
М’якоть ананаса нарізати на невеликі кубики, видаливши попередньо жорстку серцевину (її викинути). Огірок, так само як і ананас нарізати невеликими кубиками. Креветки відварити в злегка підсоленій воді (2 хвилини після закипання води і спливання морепродуктів буде достатньо), почистити, не крупно порізати. Кілька креветок можна відкласти для прикраси.
Всі нарізані інгредієнти змішати з рисом. Заправити майонезом (сметаною, йогуртом) , добре перемішати (за необхідності посолити).
Наповнити раніше підготовлені «ананасові тарілки» салатом. Подавати до столу, прикрасивши попередньо листочком петрушки і очищеної креветкою.
Приємного апетиту!