Цей незвичайний салат з морепродуктів пропонується приготувати зі спеціальною заправкою, яка додасть страві більш яскравий смак.
Інгредієнти
тигрові креветки – 400 гр варених | |
авокадо – 2 авокадо, нарізаний кубиками 2 см | |
манго – 2 манго нарізаний кубиками 2 см | |
листя салату будь – 8 листків на 4 поции | |
дрібні трави – необов’язково вони більше для прикраси | |
Для заправки: | |
листя коріандру – маленька жменя | |
листя м’яти – маленька жменя | |
ароматне масло оливкове – п’ять ст. ложок | |
червоний чилі – 1 довгий насіння видалені, дрібно нарізати | |
мед – 1 столова ложка |
Екзотичний салат з морепродуктів з авокадо і манго. Цей незвичайний салат з креветками пропонується приготувати зі спеціальною ароматною заправкою, яка додасть страві більш яскравий смак.Салат дуже яскравий і його приємно подати гостям на святковий стіл.
Покроковий рецепт
Спочатку слід приготувати спеціальну заправку. Для цього перець чилі дрібно порізати.
Окремо перетерти в ступці листочки свіжої м’яти і листя коріандру. Потім отриману масу додати в посуд з заправкою.
Перемішати гарненько все, додати всі інгредієнти для заправки і перемішати ще раз. Відкласти заправку в бік.
Тепер готуємо сам салат.
Заздалегідь промити листя салату і повністю просушити. Відправити на велику тарілку або в салатник.
Авокадо і манго помити, видалити кісточки і шкірку. Порізати невеликими кубиками.
В окрему миску покласти відварені креветки. Сюди ж перекласти порізані раніше авокадо і манго.
Усі ці компоненти залити ароматною заправкою для салату і перемішати.
На тарілку з листям викласти приготований салат. Присипати дрібними травами (але це швидше для краси, ніж для смаку). Приготований салат з креветок з манго і авокадо подавати негайно до столу.