Салат з руколи з запеченими томатами та моцарелою-не встоїть навіть самий вишуканий гурман.)
Інгредієнти
Салат рукола – 100 гр | |
Томати черрі – 250 гр | |
Сік лимона – 1/2 лимона | |
Сир моцарелла – 200 гр | |
Оливкова олія – 3 ст. ложки | |
Гарбузове насіння – 1 ст. ложка | |
Лук фіолетовий – 1 цибулина |
Ще один смачний і корисний салат для одного розвантажувального дня тижня. Готується дуже просто. Смак приголомшливий! Гіркувата, пряна рукола з запеченими солодкуватими томатами, хрусткий маринована цибулька і ніжна моцарелла… Це супер!!! Не встоїть навіть самий вишуканий гурман.)
Покроковий рецепт
Підготуємо наші продукти. Для салату нам потрібно сир моцарела, помідори черрі, сік лимона, фіолетовий цибулю, салат рукола, гарбузове насіння, оливкова олія. Для різноманітності, я додала шпинат. Можна використовувати будь салат мікс.
Помідори розрізати навпіл. Викласти у форму для запікання. Збризнути оливковою олією. Посипати чебрецем. Не солити. А то помідори дадуть сік. Відправити в розігріту духовку на 200 градусів на 15 хвилин. Вийняти і трохи посолити.
Сік половини лимона вичавити в миску, додати 1/2 чайної ложки цукру і трохи солі. Цибулю нарізати тонкими півкільцями і замаринувати в отриманій суміші. П’яти хвилин буде достатньо.
Салат промити, викласти в глибоку миску. Трохи посолити, додати кілька столових ложок оливкової олії. До салату додати цибулю разом з маринадом. Все добре перемішати. Викласти в сервірувальну тарілку. Або по порційним.
Зверху викласти запечені томати. Моцарелу нарізати на скибочки і теж викласти поверх салату. Посипати гарбузовим насінням. Додатково можна посипати насінням кунжуту. Готово! Приємного апетиту!