Простий у приготуванні салат не вимагає особливих кулінарних навичок, знадобиться тунець у власному соку, авокадо, зелень і півгодини вільного часу.
Інгредієнти
Тунець у власному соку – 1 банка | |
Авокадо – 1 штука | |
Пекінська капуста – пів качана | |
Зелений горошок консервований – 1 банка | |
Сік лимона – 2 столових ложки | |
М’ята – за смаком | |
Чорний перець – за смаком | |
Гірчиця зернова – 1 столова ложка | |
Оливкова олія – 2 столові ложки |
Після свят, насичених висококалорійними стравами, часто хочеться з’їсти чого-небудь легкого і ситного одночасно. Овочевий салат з тунцем – хороше рішення для такого випадку. Також це блюдо буде актуальним для бажаючих схуднути. * За бажанням, можна додати помідори.
Покроковий рецепт
Вимити овочі, просушити. Пекінську капусту злегка віджати, щоб вода скла. Авокадо розрізати на дві частини, акуратно вийняти кісточку з допомогою столової ложки. Авокадо має бути зрілим.
Нарізаємо смужками пекінську капусту. Авокадо, попередньо ложкою виймаємо з шкірки, потім ріжемо кубиками. Все змішуємо в об’ємної ємності. Замість пекінської капусти можна взяти салат Айсберг.
Готуємо заправку. Для цього розтираємо листя м’яти, якщо вона свіжа. Якщо суха, трохи запарюємо її в невеликій кількості окропу, на пару хвилин. Це посилить її запах. Змішуємо сік лимона, олія, гірчицю, додаємо м’яту, перець. Заливаємо овочеву частина, перемішуємо. Даємо настоятися двадцять хвилин. Тунця виймаємо з банки рідину зливаємо, розм’якшуємо виделкою. Якщо будуть великі кісточки, їх слід видалити.
Додаємо до овочів горошок, перемішуємо.
Додаємо до салату тунця. Добре перед подачею салат охолодити.