Дане блюдо з пасти, тунця і квасолі можна подавати як салат, а можна розігріти і подати в якості гарячого.
Інгредієнти
Тунець – 150 г | |
Паста – 130 г «пір’я» або інша коротка | |
Квасоля біла консервована – 200 г бажано дрібна | |
Квасоля стручкова – 200 г | |
Червоний цибуля – 1 / 2 головки | |
Оцет яблучний – 2-3 столові ложки | |
Оливкова олія – 3 столові ложки | |
Гірчиця – 1 /2 чайної ложки | |
Сіль – за смаком | |
Чорний мелений перець – за смаком |
Це італійське блюдо. Його можна подавати як закусочний салат або ж, як основне блюдо. Якщо ви пасту з тунцем вирішили подавати як основну страву, його необхідно злегка розігріти.
Покроковий рецепт
Необхідні інгредієнти для рибного салату.
Пасту відварити в злегка підсоленій воді до готовності. (Можна взяти будь-якого виду пасту, але щоб вона була коротка). Відкинути на друшляк, дати стекти зайвої рідини.
Стручкову квасолю зварити до готовності (не переварити!), відкинути на друшляк і обдати холодною водою (водою я обдаю, щоб вона залишилася трохи хрусткою).
Червоний солодкий цибулю почистити, нарізати тоненько півкільцями. Перекласти нарізану цибулю в невелику миску, залити окропом. Дати постояти 2 хвилини, воду злити. Потім цибулю залити яблучним оцтом, залишити маринуватися близько 5-ти хвилин.
Тунець посолити з усіх боків. Обсмажити на сковороді на рослинному маслі з усіх боків. Смажити тунець потрібно по 2 – 3 хвилини з кожної сторони, не більше (далі риба на гарячій сковороді «дійде» сама). Середина риби повинна мати рожевий відтінок. Готовий тунець нарізати дрібними шматочками.
У глибокій мисці змішати пасту, стручкову квасолю, білу консервовану квасоля (рідина злити), маринована цибуля (без оцту), шматочки тунця. Поперчити за смаком.
Приготувати заправку для страви.
Змішати в окремому посуді 3 столові ложки оливкової олії і 1/2чайной ложки гірчиці (можна і менше, це ваш смак). Соус за смаком посолити. Заправити все інгредієнти гірчично-масляним соусом, перемішати. Паста з тунцем і квасолею готова! Подавати до столу. Приємного апетиту!