Салат з тунцем та квасолею

Салат з тунцем і квасолею – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Це італійське блюдо. Його можна подавати як закусочний салат або ж, як основне блюдо. Якщо ви пасту з тунцем вирішили подавати як основну страву, його необхідно злегка розігріти.

Покроковий рецепт

Необхідні інгредієнти для рибного салату.

Пасту відварити в злегка підсоленій воді до готовності. (Можна взяти будь-якого виду пасту, але щоб вона була коротка). Відкинути на друшляк, дати стекти зайвої рідини.

Стручкову квасолю зварити до готовності (не переварити!), відкинути на друшляк і обдати холодною водою (водою я обдаю, щоб вона залишилася трохи хрусткою).

Червоний солодкий цибулю почистити, нарізати тоненько півкільцями. Перекласти нарізану цибулю в невелику миску, залити окропом. Дати постояти 2 хвилини, воду злити. Потім цибулю залити яблучним оцтом, залишити маринуватися близько 5-ти хвилин.

Тунець посолити з усіх боків. Обсмажити на сковороді на рослинному маслі з усіх боків. Смажити тунець потрібно по 2 – 3 хвилини з кожної сторони, не більше (далі риба на гарячій сковороді «дійде» сама). Середина риби повинна мати рожевий відтінок. Готовий тунець нарізати дрібними шматочками.

У глибокій мисці змішати пасту, стручкову квасолю, білу консервовану квасоля (рідина злити), маринована цибуля (без оцту), шматочки тунця. Поперчити за смаком.

Приготувати заправку для страви.
Змішати в окремому посуді 3 столові ложки оливкової олії і 1/2чайной ложки гірчиці (можна і менше, це ваш смак). Соус за смаком посолити. Заправити все інгредієнти гірчично-масляним соусом, перемішати. Паста з тунцем і квасолею готова! Подавати до столу. Приємного апетиту!