Один з базових рецептів, з інгрідієнтами можна експериментувати, додати відварну картоплю і горошок, вийде варіація олів’є.
Інгредієнти
мова свинячий – 1 шт. | |
яйця – 5 шт. | |
огірок свіжий – 3-4 шт. | |
огірок солоний – 1-2 шт. | |
цибуля – 1 шт. | |
йогурт, сметана, майонез, олію – на вибір для заправки | |
сіль, перець – за смаком | |
оцет – для маринування лука | |
зелень:кріп, петрушка – 2-3 гілочки |
Легкий у приготуванні, дуже ситний і корисний. Ідеальний варіант для правильного харчування.
Покроковий рецепт
Замочити в холодній воді мову на 15-20 хв.
Варити мова 1-1.30 години, різко обдаємо холодною водою для зручності чищення.
Варимо яйця
Ріжемо соломкою мову, не сильно дрібно, повинен добре відчуватися в салаті.
Чистимо і ріжемо яйця, додаємо до мови
Ріжемо огірки освежие і солоні, додаємо до решти інгредієнтів
Ріжемо цибулю, заливаємо оцтом, перемішуємо, залишаємо на 2-3 хвилини, віджимаємо і додаємо в салат
Заправляємо салат соусом на свій вибір, солимо, перчимо. Я додала йогурт. Перед подачею прикрасила зеленню.
Приємного апетиту!