Шарлотка класична

Шарлотка класична – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Покроковий рецепт


Духовку розігріти до 200 градусів. Поступово всипаючи цукор, збити білки до стану дуже густої білої піни.




Таким же способом додаємо жовтки. Соду погасити оцтом, я гашу 9 процентним, чайною ложкою. Потім борошно, після неї тісто має влягтися і стати більш рідким, добре текти.




Яблука очистити від шкірки, вийняти середину і куточки, нарізати пластами. Якщо нарізати тонко, то, у процесі готування вони зліпляться і “розтануть”, а якщо товстіший, то залишиться якась вишукана кислинка. На смак і колір, як говориться. Форму змастити олією, якщо форма металева, бажано спочатку ще і застелити пекарської папером. Тісто розділити на дві рівні частини, одну відразу вилити в форму. Потім викласти яблука кількома шарами, між якими можна присипати корицю, цукор або трохи ванілі. зверху вилити решту тіста, щоб воно закривало яблука повністю.




Пиріг випікати спочатку 3 хвилини при 200 градусах, потім 20-25 хвилин при 180 градусах Цельсии. Готовий пиріг злегка остудити, можна посипати цукровою пудрою або корицею.