Ніжна повітряна шарлотка і головне смачна. В приготуванні немає нічого складного.
Інгредієнти
борошно – 150грам | |
яйця – 3штуки | |
цукор – 100грам | |
кефір – 100грам | |
сода – 1/2чай.лож |
Шарлотка на кефірі – ніжна повітряна і головне смачна. Це знаменитий десерт з XX століть, його готували ще при королів і королев, а пиріг народився в Америці. Зараз його готують абсолютно у всіх країнах і у кожного є свої рецепти різного випікання. В приготуванні немає нічого складного.
Для приготування Шарлотки потрібна на борошно 150 г, цукор 100 г , яйця 3 штуки, сода 1/2 чайної ложки, яблука 2 штуки. Першим ділом ми чистимо яблука і нарізаємо шматочками і відкладаємо в сторону. Тепер нам потрібно яйця збити з цукром до самих вершин, в окремій посудині кефір додаємо соду і перемішуємо, спостерігаємо коли буде реакція, кефір повинен збільшиться, як побачите що це сталося додаємо його до збитим яйця і перемішуємо. Тепер також втручається в цю суміш борошно. Беремо лист середнього розміру, змащуємо маслом і виливаємо тісто в деко, Зверху в два шари викладаємо яблука. Ставимо пектися в духовку на 30 хв. при температурі 200 градусів. Перевіряємо готовність пирога дерев’яною паличкою, вона повинна бути сухою. Дістаємо готовий пиріг чекаємо коли охолоне і присипаємо цукровою пудрою.
Покроковий рецепт
Знімаємо шкірку з яблук.
Нарізаємо часточками яблука.
яйця добре збиваємо з цукром
додаємо соду в кефір і додаємо до збитим яйця, додаємо борошно і перемішуємо до однорідності.
Заливаємо тісто в деко і зверху викладаємо яблука.
Выпикаем при температурі 200 градусів 30 хв. Коли остынит присипати пудрою.