Моя шарлотка виходить ніжною, живильної і повітряної. Навіть найвибагливіші гурмани полюблять цей нехитрий рецепт)
Інгредієнти
Борошно – 200 грам | |
Яйця – 3 шт. | |
Цукор – 260 грам | |
Сметана – 2 ст. ложки у мене домашні вершки | |
Яблука – 3 великих | |
Родзинки – 30 грам | |
Розпушувач – 10 грам | |
Ванілін – 1 уп=2 грами | |
Мед – 15 грам | |
Маргарин – 20 грам |
Шарлотка – ніжний з неправильною текстурою пиріг з яблуками. Скільки легенд існує про це десерт, а скільки хазяєчок намагаються повторити класичний рецепт і навіть придумати свій, з’єднавши кілька воєдино. І я – не виняток! Хоча ще до недавно для мене шарлотка – була недосяжним десертом, але побувавши на майстер-класі, я не тільки навчилася її готувати, але навіть привнесла в класичний рецепт деякі зміни.
Покроковий рецепт
Не складний у приготуванні, з продуктів, що є в наявності, а головне – можна експериментувати не тільки з інгредієнтами, але і з начинкою, отримуючи нові смаки. З улюблених шарлотка з яблуком і вишнею, але сьогодні ділюся рецептом класичної шарлотки з яблуками і родзинками, трохи відкоригований склад інгредієнтів.
Заливаємо родзинки в піалі водою, щоб набух і став м’який. Вся ця процедура займе у нас 15 хвилин. Поки родзинки відмокає, збиваємо яйця з цукром. Можна міксером, але я роблю віночком, тому що є помічник, який прагне допомагати, а йому я можу довірити тільки віночок)
Отже, збиваємо до пишної піни, потім додаємо мед і сметану, і теж збиваємо, перетворюючи все в однорідну суміш.
Поки наша суміш відпочиває, ріжемо яблука і зливаємо воду з родзинок, залишаємо на обробній дошці або там, де Вам зручно.
Просіваємо борошно і додаємо до неї ванілін і розпушувач, перемішуємо і поступово вводимо до наших рідким інгредієнтів. Далі знову все змішуємо і отримуємо тісто як густа сметана.
Тут поправка – зараз якраз той випадок, коли в шарлотку можна і потрібно покласти імбир, корицю, мускатний горіх, але в нашого синочка зарано спеції, тому торт без спецій.
Поки наша суміш відпочиває, ріжемо яблука і зливаємо воду з родзинок, залишаємо на обробній дошці або там, де Вам зручно.
Форму застеляємо пергаментом або змащуємо маслом. У мене в цей раз рослинне масло, форма готова. На дно з синочок виклали яблука щільним шаром. На них зверху шар тіста, розрівняли, знову яблука і родзинки. Форму ставимо в розігріту духовку на 180 градусів на 40 хв.
Десерт виходить ніжним, з неправильною структурою.
Приємного апетиту!