Шашлик з курячих стегон і гомілки

Шашлик з курячих стегон і гомілки – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Мабуть, немає такої людини на землі, який не любить шашлики! Це відмінне блюдо на будь-яке свято і день народження.

Інгредієнти

Курячі стегна 1 кг
Курячі ніжки – 1 г
Газована вода – 1 літр
Кефір – 0,5 л
Ріпчаста цибуля – 4 середніх головки
Майонез – 200 мл
Томатна паста – 2 ст. ложки
Оцет 9% – 2 ст. ложки
Лавровий лист – 2-3 аркуша
Сіль – за смаком
Мелений чорний перець – за смаком
Базилік – щіпка сушеного

Як приготувати Шашлик з курячих стегон і гомілки

Скільки любителів цієї страви, стільки і рецептів його приготування. У своєму рецепті хочу поділитися способом приготування дуже смачного і соковитого шашлику з курячих стегон і гомілки.

Стегна і гомілки курки дуже соковиті (крім того приваблює і їх бюджетна вартість), але можна замість них взяти свинячу шийку або баранину, найголовніше тут рецепт маринаду. Любителям страв погостріше, можна додати одну столову ложку гірчиці.

Цибулю з маринаду теж можна не викидати, а посмажити на мангалі з допомогою решітки. Вийде дуже смачна закуска. Чи можна цей лук змішати з кетчупом і дрібно нарізаними листям базиліка та кропу. Викласти отриманий соус в невелику, але глибоку миску і приправити їм готовий порційний шашлик. Готове м’ясо подавати з зеленню і тонким вірменським лавашем, свіжими огірками та помідорами.

Отже детальний рецепт з покроковим фотографіями нижче…

Покроковий рецепт

Курячі стегна і гомілки ретельно промити (шкіру не знімати).

Нарізати великими півкільцями цибулю.



У каструлю і якусь іншу глибокий посуд покласти курку залити літром сильногазованою мінеральної води, додати туди 0,5 літра кефіру 1% жирності, заздалегідь нарізану цибулю, сіль, перець, дрібку сушеного базиліка, 2-3 лаврового листа, 2 столові ложки томатної пасти (для кольору), 200 мл майонезу, 2 столові ложки харчового оцту, можна яблучного (9%).

Ретельно перемішати м’ясо з маринадом, закрити тарілкою і зверху поставити гніт, прибрати в холодильник на 10-12 годин, якщо в приміщенні не так жарко, можна залишити маринуватися м’ясо і в приміщенні або на балконі.

Вже на вулиці насадити на шампури і смажити звичним способом, періодично поливати м’ясо невеликою кількістю рідини (або води, або пивом).

Готове м’ясо викласти в глибоку миску, присипати дрібно нарізану зеленню (кріп, петрушка, базилік). Можна викладати порційно на тарілку, попередньо виклавши на її лист тонкого лавашу. Приємного апетиту!