Шашлик з курячої печінки з кабачками

Шашлик з курячої печінки з кабачками – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Курячу печінку звільнити від зайвих плівок і жилок. Розрізати її навпіл, якщо печінка занадто велика для шампурів. Приготувати маринад для печінки. Змішати трохи японського соусу «Теріякі» з лимонним соком, приправами для шашлику. Маринад можете спробувати, якщо вам він здається дуже кислим (наприклад, ви переклали лимонного соку додайте щіпку цукру-піску за смаком. Замаринувати раніше підготовлену печінку в маринаді не менш ніж на 30 хвилин.

Кабачки (можна замінити на баклажани, цукіні або помідори черрі) порізати кружальцями і маринувати їх разом з курячою печінкою. Так, а соус “Теріякі” можна замінити на соєвий соус, в крайньому випадку обійтися тільки лимонним соком (правда смак вже буде не той). Дерев’яні шампури замочити у звичайній воді на той самий строк, що і курячу печінку з овочами, відкласти в сторону.

По закінченні часу, нанизати на дерев’яні шампури курячу мариновану печінка, чергуючи її з нарізаними кабачками. Зверху обсипати шампура з печінкою та овочами кмином.

Налити трохи води під пластину мангалу. Сильно розігріти спіраль мангалу. Змастити рослинним маслом ґрати і розкласти на ній шампура з печінкою і кабачками.

Перевертати шашличок по мірі його підсмажування, бризкаючи на нього час від часу лимонним соком або маринадом (можна бризкати просто водою). Готуватися такий шашлик дуже швидко, так що далеко від плити не відходьте. Або, від расторопки, можна отримати сухий і зовсім не смачний шашлик.

Шашлик викласти на блюдо, знявши його з дерев’яних шампурів. Посипати готовий шашлик тонко нарізаним і дрібненько зеленим або ріпчастою цибулею. Можна цибулю попередньо збризнути лимонним соком. Шашличок з курячої печінки з кабачками, приготований на електричному мангалі, виходить дивовижно ніжним і дуже смачним. Приємного апетиту!