До кефіру можна додати трохи гірчицю, якої в даний момент на жаль у мене не виявилося. Тоді м’ясо буде більш ніжним і м’яким. Дуже смачно!
Покроковий рецепт
М’ясо нарізати на великі шматки. Мій шматок важив 1,2 кг, порізала його на 6 частин.
Посолити, поперчити. Покласти в пакет один шматок.
Трохи відбити з двох сторін. Повторити те ж саме з рештою стейками.
Укласти все в каструльку. Додати лавровий лист, перець горошком, спеції (за бажанням). Збовтувати кефір і залити ним м’ясо. Перемішати його, щоб кефір обволікав кожен шматочок.
Накрити кришкою, тарілкою або харчовою плівкою і залишити маринуватися не менше 2-х годин.
Обсмажити на решітці на розжареному вугіллі з одного боку, потім з іншого до готовності м’яса.
Подавати гарячим. Приємного апетиту!