Шашлик зі свинячої вирізки з грибами, маринований в бальзамічний оцет

Шашлик зі свинячої вирізки з грибами, маринований в бальзамічний оцет – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Приготувати основні інгредієнти мало, необхідно вибрати маринад, в якому буде замачиваться шашлик. Варіантів маринадів безліч як в інтернеті, так і на нашому сайті. Сьогодні спробуємо маринувати шашлик зі свинини в бальзамічний оцет з цибулею і грибами.

Секрети при приготуванні шашлику:
М’ясо для шашлику використовувати не парне, але і не заморожене. Ідеальним буде охолоджене (якщо використовувати заморожене м’ясо – вміст поживних речовин мінімум і шашлик вийде жорстким. Якщо використовувати парне – наявність крові в м’ясі зобов’язує вас його гарненько промаринувати).
Щоб м’ясо смажилося рівномірно не робіть шматочки занадто великими.
Щоб м’ясо добре просмажене і не вийшло сухим, часто перевертайте шашлик, а шматочки м’яса при нарізці не робіть занадто малими (ідеальний розмір 5 Х 5см).
Можна замаринувати м’ясо на ніч.
Не маринуйте шашлик в алюмінієвому посуді, використовувати емальований, глиняний або скляний посуд.
Щоб м’ясо свинини вийшло смачним і соковитим, краще всього використовувати, липу, дуб, березу і вишня.
Якщо ви смажите м’ясо яловичини або телятини – використовувати дрова з липи, берези і фруктових порід дерев.
Для курячого м’яса і дичини підійдуть всі породи фруктових дерев (груша, яблуня, вишня, черешня, слива, абрикос, персик та інші гілки дерев).
Ні в якому разі не використовуйте дрова з хвойних порід зі смолистої деревиною, так як вони додадуть м’ясу присмак не забувай присмак смоли.

З 1 кг свинячої вирізки виходить 6 шампурів шашлику з грибами.

Покроковий рецепт