Домашня шаурма з курячим філе і овочами – це ситно і дуже смачно!
Інгредієнти
лаваш – 2 штуки | |
куряча грудка – 200 грам | |
капуста – 200 г | |
мариновані огірки – 2 штуки | |
помідор – 1 штука | |
корейська морква – 200 грам | |
сир – 200 грам | |
майонез – 6 столових ложок | |
сметана – 2 столові ложки | |
петрушка – 15 грам | |
часник – 3 зубчики | |
рослинне масло – для смаження | |
перець червоний мелений – за особистим уподобанням | |
мелена паприка – за смаком | |
перець чорний мелений – за особистим уподобанням | |
приправа для курки – за своемувкусу | |
сіль – за особистим уподобанням |
Проходжу повз наметів з шаурмою і облизуюся. Але, на жаль, таку шаурму не завжди безпечно їсти. Пропоную рецепт шаурми з курячим філе по-домашньому. Останній етап (смаження), не обов’язковий.
Покроковий рецепт
Спочатку маринуємо курку. Для цього промиваємо її і нарізаємо невеликими шматочками. Солимо курку паприкою і перцем. Потім курячої приправою. Додаємо рослинне масло і змішуємо. Ставимо маринуватися на годину. В цей час починаємо готувати соус.
Для цього змішуємо сметану і майонез в одній ємності, додаємо туди дрібно порізану зелень. Видавлюємо часник в отриману масу. Соус готовий! Залишилося його настояти.
В цей час готуємо овочі. Нарізаємо капусту, огірки, помідори, натираємо на тертці сир. Ставимо сковороду, змащену рослинним маслом, на вогонь. Чекаємо кілька хвилин і першим викладаємо на сковороду курку.
Перед тим, як почати викладати на лаваш овочі, підсмажену курку скрутіть у фольгу, щоб вона була ще більш насиченою. Після цього ріжемо курку на шматочки поменше.
Беремо лаваш, змащуємо раніше приготованим соусом і починаємо викладати продукти. Спочатку кладемо курку, потім огірки, потім капусту, потім помідори і корейську моркву, потім заливаємо майонезом і зверху посипаємо сир.
Потім можна згортати лаваш разом з інгредієнтами. Завертайте по черзі з кожної сторони. Після того як “рулети” готові, викладаємо на сковороду з маслом, підсмажуємо до утворення скоринки. Готове. Приємного апетиту!