Капуста — джерело вітамінів і корисних речовин. Приготуємо корисні щі з свіжої капусти.
Інгредієнти
Реберця – 0,5 кг (свинячі копчені) | |
Вода – 3 л | |
Картопля – 3-5 шт. | |
Ріпчаста цибуля – 1 головка | |
Капуста білокачанна – 400 г | |
Сіль – за смаком | |
Лавровий лист – 2-3 шт | |
Часник – 3 зубчики | |
Кріп – 50 г |
Ось і літо сонячне, жарке! У магазинах вже щосили продається свіжа капуста. Капуста – джерело вітамінів і корисних речовин. На цей раз пропоную полегшений варіант літнього супу зі свіжою капустою без пасерування. Сподіваюся, кому-небудь рецепт згодиться!
Покроковий рецепт
Свинячі ребра помити і розрізати. Кинути у воду, варити на повільному приблизно 1-1,5 години (якщо бульйон буде вирувати сильно, то вийде каламутний).
Почистити і порізати картоплю, цибулю. Помити і нашаткувати капусту.
Коли бульйон зваритися, вийняти реберця, видалити кістки, плівку і зайвий жир. Бульйон процідити через марлю і поставити знову на вогонь. Бульйон посолити, закинути лавровий лист, м’ясо та цибулю.
Як тільки бульйон закипить, закинути картоплю. Варити до готовності картоплі (15-20 хвилин).
Потім додати в каструлю нашатковану капусту, перемішати. Варити до готовності капусти (близько 10 хвилин).
Закинути в каструлю з супом мелкопорезанный кріп і чавлений часник. Вимкнути, дати 10 хвилин настоятися.
Подавати на стіл зі сметаною, зеленню.
Приємного апетиту!