Пропонуємо включити в обіднє меню смачні щі зі свіжою капустою, які варяться на основі яловичого бульйону. Таке перше блюдо виходить з насиченим смаком, дуже апетитним і, звичайно ж, смачним. Впевнені, що домочадці оцінять ваші старання у приготуванні домашнього супу.
Інгредієнти
Бульйон яловичий – 2 л | |
Капуста – 400 гр білокачанна | |
Морква – 1 штука | |
Цибуля – 1 штука | |
Перець болгарський – 1 штука | |
Картопля – 2-3 штуки | |
Часник – 1 зубчик | |
Масло ратсительное – 4 ст. ложки | |
Соус томатний – 1 ст. ложка | |
Лист лавровий – 1 штука | |
Сіль – за смаком | |
Кріп – 3 гілочки |
Як вже було заявлено, готуються щі на основі бульйону, звареного з яловичини. М’ясо для бульйону взяти на кістки, або ж віддати перевагу м’якоті. Зварити бульйон для щів можна і заздалегідь, щоб потім не витрачати на цей час процес. Все залежить від вашого часу. Крім яловичого бульйону для приготування першої страви знадобиться свіжа білокачанна капуста, 2-3 середніх картопляні бульби, по одній штуці моркви, ріпчастої цибулі, солодкого болгарського перцю. Крім каструлі для варіння щей зі свіжої капусти підготуйте сковорідку, т. к. овочі ми будемо пасерувати на рослинній олії. Коли всі інгредієнти і необхідна кухонне начиння буде підготовлена, можна приступати до реалізації рецепта.
Покроковий рецепт
Отже, бульйон на основі яловичини у нас вже готовий. Виймаємо м’ясо з каструлі, отриманий бульйон приправляємо до смаку сіллю. З білокачанної капусти, знімаємо верхні зіпсовані аркуші. Навіть якщо таких немає, то все одно перші листи видаляємо. Розрізаємо капусту на 4 частини, щоб зручніше було зрізати качан. На обробній дошці шаткуємо капусту ножем або використовуємо спеціальну терку. Капустяну нарізку переправляємо в яловичий бульйон.
Як тільки закінчили з капустою, переходить до подрібнення картоплі. Бульби спочатку промиваємо, щоб видалити забруднення на поверхні, потім очищаємо. Нарізаємо картоплю на великі кубики. Можна нарізати і брусочками. Перекладаємо картоплю в каструлю до капусти. Стежимо за інгредієнтами, якщо потрібно зменшуємо вогонь, як тільки бульйон почне сильно кипіти.
Очищаємо від шкірку морквину, з ріпчастої цибулі видаляємо лушпиння, з болгарського перцю – насіння. Морквину для щів із свіжої капусти подрібнюємо за допомогою терки з середніми отворами.
Ріпчасту цибулю дрібно рубаємо.
Солодкий болгарський перець нарізаємо у формі дрібних кубиків.
Вливаємо для подальшої обробки подрібнених овочів на сковороду олію. Добре підігріваємо його. Викладаємо за один раз в сковороду моркву, цибулю і перчик. На цьому кулінарному етапі додаємо до овочів стовчений зубчик часнику. Пасеруємо овочі для супу про м’якості. Періодично перевертаємо їх.
У процесі додаємо до овочів на сковороду столову ложку томатного соусу. Перемішуємо.
Отриману овочеву пасеровку перекладаємо в каструлю, в якій вже практично готові і капуста і картопля. Варимо ще хвилин 10.
В кінці готування додаємо в щі зі свіжою капустою порубаний кріп і один лавровий листок. За бажанням можна присмачити щі спеціями на ваш смак.
Апетитні і поживні щі зі свіжою капустою готові! Вони вийшли наваристими і смачними. Подаючи такі щи до обідньої трапези, покладіть в кожну порцію по ложці сметани.