Щі зі свіжої капусти на яловичому бульйоні

Щі зі свіжої капусти на яловичому бульйоні – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Отже, бульйон на основі яловичини у нас вже готовий. Виймаємо м’ясо з каструлі, отриманий бульйон приправляємо до смаку сіллю. З білокачанної капусти, знімаємо верхні зіпсовані аркуші. Навіть якщо таких немає, то все одно перші листи видаляємо. Розрізаємо капусту на 4 частини, щоб зручніше було зрізати качан. На обробній дошці шаткуємо капусту ножем або використовуємо спеціальну терку. Капустяну нарізку переправляємо в яловичий бульйон.

Як тільки закінчили з капустою, переходить до подрібнення картоплі. Бульби спочатку промиваємо, щоб видалити забруднення на поверхні, потім очищаємо. Нарізаємо картоплю на великі кубики. Можна нарізати і брусочками. Перекладаємо картоплю в каструлю до капусти. Стежимо за інгредієнтами, якщо потрібно зменшуємо вогонь, як тільки бульйон почне сильно кипіти.

Очищаємо від шкірку морквину, з ріпчастої цибулі видаляємо лушпиння, з болгарського перцю – насіння. Морквину для щів із свіжої капусти подрібнюємо за допомогою терки з середніми отворами.

Ріпчасту цибулю дрібно рубаємо.

Солодкий болгарський перець нарізаємо у формі дрібних кубиків.

Вливаємо для подальшої обробки подрібнених овочів на сковороду олію. Добре підігріваємо його. Викладаємо за один раз в сковороду моркву, цибулю і перчик. На цьому кулінарному етапі додаємо до овочів стовчений зубчик часнику. Пасеруємо овочі для супу про м’якості. Періодично перевертаємо їх.

У процесі додаємо до овочів на сковороду столову ложку томатного соусу. Перемішуємо.

Отриману овочеву пасеровку перекладаємо в каструлю, в якій вже практично готові і капуста і картопля. Варимо ще хвилин 10.

В кінці готування додаємо в щі зі свіжою капустою порубаний кріп і один лавровий листок. За бажанням можна присмачити щі спеціями на ваш смак.

Апетитні і поживні щі зі свіжою капустою готові! Вони вийшли наваристими і смачними. Подаючи такі щи до обідньої трапези, покладіть в кожну порцію по ложці сметани.