Щука в клярі

Щука в клярі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Щука у нас для рибного блюда з використанням кляру свіжа. Її слід очистити від луски, потім зрізати плавники, випатрати. Також зрізати голову, а саму рибку розрізати по хребту, щоб отримати філе.

Вийшло рибне філе з щуки нарізаємо на шматочки.

Рибні шматочки перекладаємо в миску. Приправляємо шматочки щуки сіллю і приправою, яка призначається для рибних страв. Інгредієнти в мисці добре перемішуємо. Кожен рибний шматочок повинен покритися спеціями. Відставляємо поки рибні шматочки в бік маринуватися в спеціях, а самі приймемось за приготування кляра для щуки.

Беремо глибоку миску. Для кляру готуємо наступні інгредієнти: курячі яйця, борошно, сметану, щіпку солі. В даному представленому рецепті використовуються два курячих яйця маленького розміру. Якщо у вас вони великі, то можна взяти і одне. До речі, сметану можна, цілком замінити майонезом. Оскільки кляр ми зробимо швидко, можна вже ставити на плиту сковороду. У неї налийте олію і починайте його розігрівати. Отже, в миску розбиваємо пару маленьких курячих яйця, додаємо столову ложку майонезу і така ж кількість пшеничного борошна. Підсипаємо щіпку солі.

Використовуючи міксер, інгредієнти збиваємо до отримання однорідної маси приблизно протягом 1-1,5 хвилин. В процесі кляр повинен стати по консистенції як густа сметана. Якщо у вас кляр вийшов рідким, додайте ще борошна і знову перемішайте інгредієнти.

Масло в сковороді у нас вже достатньо прогрілося. Занурюємо повністю кожен рибний шматочок в приготований кляр.

Відразу викладаємо шматочок щуки в клярі на сковороду в гаряче масло.

Підсмажуємо рибку в клярі з кожного боку приблизно по 3-5 хвилин на помірному вогні. Кляр швидко схоплюється в гарячому маслі, рибний шматочок надаємо в приємній золотистої скоринки.

Апетитна щука в клярі готова! Подаємо рибку як самостійне закусочне блюдо на свіжих листках салату або «супроводжуємо» на стіл разом з улюбленим гарніром! Приємної вам трапези!