Східне картопляне пюре з морквою і кунжутом

Східне картопляне пюре з морквою і кунжутом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Хоч овочевий сезон вже вірш, все ж у магазинах повно овочів, вирощених в наших широтах серед них і картоплю. Часто ми не замислюємося і готуємо звичайне картопляне пюре або відварну картоплю шматочками. Сьогодні пропоную вам урізноманітнити картопляне меню, приготувавши східне пюре з картоплі та моркви. Овочеве пюре з картоплі та моркви виходить пишним і повітряним. Картопляне пюре – прекрасний гарнір до м’яса, риби або з смаженими овочами.

Деякі секрети приготування картопляного пюре:
-Після очищення картоплі овоч потрібно відразу класти в воду (він не повинен взаємодіяти з повітрям).
-Картоплю і моркву необхідно кидати у вже киплячу воду.
-Воду треба солити заздалегідь.
-Овочі повинні бути нарізані приблизно однакового середнього розміру.
-Варити овочі краще всього на слабкому вогні.
-Вода при варінні повинна приховувати овочі не більше ніж на 1 див.
-Картопля товкти / розминати потрібно відразу після варіння, поки він не охолов.
-Якщо у вас ще не готовий гарнір, поставте готове пюре на водяну баню, щоб воно не остигало.

Покроковий рецепт