Східне картопляне пюре з морквою і кунжутом

Східне картопляне пюре з морквою і кунжутом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Інгредієнти.

500 г картоплі, 200 г моркви, почистити, нарізати великими кубиками, відварити в злегка підсоленій воді до готовності (10 г солі на 1 літр води). Для того щоб не втратити всі поживні речовини овочів при варінні, прискорте цей процес, накривши каструлю з картоплею та морквою кришкою. Вода при варінні повинна приховувати овочі не більше ніж на 1 див. овочі краще Варити все на слабкому вогні. Коли овочі стануть м’якими, злити воду.

Вичавити апельсиновий сік. Для даної кількості овочів достатньо 100 мл соку.

Картоплю і моркву розім’яти ступкою (використовувала занурювальний блендер). Товкти картоплю краще відразу після варіння, поки вона гаряча. Додати апельсиновий сік, перемішати столовою ложкою.

Додати 150 мл молока (можливо потрібно більше або менше молока, дивіться самі, в залежності від сорту картоплі і його властивостей. Яка вам потрібна консистенція?) Гарненько перемішати.

Додати 1 столову ложку кунжутного насіння (або 4 столові ложки кунжутної пасти) і чебрець (щіпку або за смаком). За необхідності пюре, підсолити, гарненько перемішати.

Картопляне пюре викласти на тарілки, прикрасивши кунжутним насінням і цедрою апельсина.
Приємного апетиту!