Літо – пора трав і зелені. У мене на городі виросло багато базиліка, тому запропоную вам сьогодні рецепт з соусом песто і подрібненим мигдалем. Ну і, звичайно, з соусом смачно запікати м’ясо!
Інгредієнти
Свинячий шніцель – 2 шт. (250 – 300 м) | |
Базилік – пучок | |
Мигдальні горіхи – 2 столові ложки | |
Часник – 1 зубчик | |
Рослинна олія – 50 мл | |
Оливки – 4 – 6 шт. | |
Сир Сулугуні – 100 г | |
Сіль – за смаком | |
Мелений чорний перець – за смаком |
Літо – пора трав і зелені. У мене на городі виросло багато базиліка, тому запропоную вам сьогодні рецепт з соусом песто і подрібненим мигдалем. Навіть якщо у вас немає власного будинку або дачі, свіжий базилік легко можна знайти на ринку, і не лише влітку. За основу візьмемо свинячий шніцель. Запікати свинину будемо в пекарської папері. М’ясо в конверті не пригорає, готується у власному соку і виходить ніжним і соковитим. А базиліковим песто додасть неповторний аромат страви. Сир сулугуні можна замінити на будь-який м’який сир, наприклад моцарелу. Приступимо до готування?
Покроковий рецепт
Інгредієнти.
Приготувати песто з мигдалем. Для цього в чашу закинути листя базиліка, 1 крупно порізаний зубчик часнику, 2 столові ложки мигдалю, 50 мл оливкової олії і щіпку солі. Закрити чашу кришкою, подрібнити.
Ось що у нас повинно вийти. Якщо соус надто густий, можна додати ще пару столових ложок оливкової олії.
Включити духовку (температура повинна бути 180 – 200 градусів).
Свинячий шніцель промити під холодною водою, обсушити.
Від пекарської папери відрізати 2 великих аркуша, так, щоб можна було потім загорнути м’ясо. Зігнути навпіл аркуші. На одну сторону листа покласти м’ясо, з обох сторін посолити за смаком і приправити чорним меленим перцем.
На шніцель зі свинини викласти соус песто, розмазати по всій поверхні.
На соус викласти скибочки нарізаного сиру сулугуні (сулугуні можна замінити будь-яким твердим сиром, але я вам раджу використовувати м’який сир, менш солоний і більш ніжний). Зверху викласти маслини, нарізані колечками.
Накрити м’ясо другою половиною пекарської папери і загорнути все вміст за принципом вареника».
Повторити процедуру з другим свинячий шніцель. (Конвертики з м’ясом можна приготувати заздалегідь, а вже безпосередньо перед приходом гостей запекти в духовці. Це дуже зручно, так як м’ясо не обвітритися, а після запікання буде залишатися довгий час гарячим). Шніцелі в конверті перекласти на деко і запікати вже розігрітій духовці 20 – 25 хвилин (залежно від розмірів шніцелів). При запіканні конверти роздуються і трохи пожовкнуть.
Запечений шніцель в духовці готовий. Зрізаємо за допомогою ножиць верхівку пергаментного аркуша (обережно, всередині гарячий пар!) і подаємо до столу з гарніром. Як гарнір чудово підійде відварний рис або картоплю. Приємного апетиту!