Базовий рецепт домашнього шоколадного морозива.
Інгредієнти
Вершки 35% – 500 мл | |
Молоко – 200 мл | |
Шоколад – 180 гр | |
Яйця (жовток) – 5 шт | |
Цукор – 0,5 склянки |
Шоколадне морозиво дуже легко приготувати вдома. Якщо вдома немає спеціальної морожениці, то можна обійтися і без неї, але тоді доведеться періодично діставати морозиво з морозилки і добре вимішувати його.
Рецепт є базовим, якщо в приготуванні додати який-небудь джем, наприклад, гіркий апельсин, то на його основі можна отримати шоколадне морозиво зі смаком апельсина. Якщо використовувати при приготуванні шоколад з горішками, вийде шоколадне морозиво з горіхами.
Покроковий рецепт
У каструлю з товстим дном виливаємо вершки і молоко. Добре перемішуємо.
Розламуємо шоколад, додаємо в каструлю. Ставимо каструлю на плиту на «маленький вогонь» і гріємо до того моменту, як шоколад повністю розчиниться.
Поки каструля гріється змішуємо жовтки з цукром.
Як тільки шоколад розплавився, вливаємо в каструлю яєчну суміш і варимо поки морозиво трохи не загусне. Знімаємо каструлю з плити і залишаємо охолоджуватися.
Охолоджену суміш заливаємо в спеціальну мороженицю. Якщо морожениці немає, то поміщаємо морозиво в морозилку, а далі дістаємо кожні півгодини і гарненько перемішуємо. Перемішувати краще до тих пір, поки це можливо.